ICT Std VII
Answer the Following
1. What are 3 disadvantages of AI?
Ans-
1. Unemployment. ...
2. Make Humans Lazy. ...
3. No Ethics. ...
4. Emotionless. ...
5. No Improvement.
2. What are 3 advantages of AI?
Ans-
1. By Reducing Human Error. ...
2. Allows Automating Repetitive Tasks.
...
3. Easily Handles Big Data. ...
4. Faster Decision-Making with
Continuous Availability. ...
5. AI-powered Digital Assistants. ...
6. Mitigates Risks.
3.What fields are used in AI?
Ans
1. Virtual assistants like Siri and
Alexa.
2. Recommendation systems used in
e-commerce platforms.
3. chatbots and customer service.
4. Medical diagnosis and healthcare
systems.
5. Social media
6. Military sector
7. Delivering goods
4. What are the multiple layers of
Security?
Ans-
Physical Security
1. Personal Security
2. Operations Security
3. Communication Security
4. Network Security
5. Information Security
5. What is sorting?
Ans- Sorting means rearranging data into
ascending or descending order. For Ex. rearranging data from A to Z or Z to A.
6. What is filter?
Ans- Filter
means to show data according to the condition or criteria. For Ex. Display the
of students who scored more than 60 marks.
7. What is conditional formatting?
Ans-Conditional
formatting allows to highlight data based on the criteria selected from the
drop down list.
8. What are the components of
information system?
1. Software
2. Hardware
3. Data
4. People
5. Procedures
6. Networks.
11. What are the functions of Locks
& Keys?
Ans- Locks
& Keys are the traditional tools of physical security, which restricts
access to, and interaction with the hardware components of an information
system.
================================================================
Answer in one sentence
1) Does MS word have advanced
formatting facilities?
Ans- yes,
MS word have advanced formatting facilities
2) By default excel provides how many
worksheet in a workbook?
Ans – by
Default excel provides three worksheet in the work book
3) Which command is used to save the
workbook?
Ans- Ctrl
+S Is the command which is used to save the workbook
4) Navigation buttons are presented
in the?
Ans-
Navigation buttons are presented in the lower left corner of the Excel workbook
5) In Excel text entries and values
are aligned to which side of the cell?
Ans- In
Excel text entries and values are aligned to the left border of the cell while
numbers are align to the right side of the cell .
6) Which Command is used to display
the go to dialogue box?
Ans- F5 Is
the command is used to display the go to dialogue box
7) What is a custom list?
Ans-Custom
lists are those lists created by user with his own customization or own list.
8) What do you mean by cell rules for
conditional formatting?
Ans-Cell
rules are criteria specification that is used to highlight data in a
spreadsheet.
9) Define Information Security.
Ans-It is a well-informed sense of assurance
that the information risks and controls are in
balance.
10) What is Security?
Ans-
Security is “the quality or state of being secure-to be free from danger”.
11) What is E-mail Spoofing?
Ans- It is
the process of sending an e-mail with a modified field.
12) What is Utility of information?
Ans-
Utility of information is the quality or state of having value for some purpose
or end.
13)
0 Comments